top of page

 FAQ 

Bliv klogere på hvad der foregår i din krop
Hvad er en hårmineralanalyse?
Det er en analyse test, som måler mineral og tungmetal niveauer I håret.

 

Hårtotten, som sendes ind bliver analyseret i et certificeret laboratorie, hvor det gennemgår en serie af kemiske og højtemperatur tests. Testen udføres med sofistikeret udstyr & udtrækningsmetoder, så man får det mest præcise og troværdige svar.

 

 

Hvad koster en hårmineralanalyse?

Analysen samt detaljeret rapport med gennemgang af resultatet og behandlingsforslag koster DKK. 985,- / NOK 1600,-

 

 

Hvorfor bruge hår istedet for blod?

Hår er det ideele væv at teste på. Først og fremmest er det nemt og smertefrit at klippe en lille tot af og nemt at sende ind til os i medfølgende svarkuvert. For det andet har kliniske resultater vist at test af håret giver et godt resultat af mineral niveauer og giftstof akkumulering fra enten længerevarende eller akut eksponering.

 

En håranalyse afslører en unik metabolsk verden: intracellulær aktivitet, som ikke ses i mange andre tests. Et blueprint over den biokemi som finder sted i den periode håret vokser.

 

  • Tungmetaller befinder sig kun kortvarigt i blodet, som bare er et transportorgan, indtil tungmetallerne bliver aflejret i depoter i forskellige organer. Kronisk kumulativ (ophobet) tungmetalforgiftning opstår, når patienten over længere tid bliver udsat for små mængder tungmetal, som lægges i depot i organer som lever, nyrer, hjerte og hjerne. Kronisk tungmetalforgiftning kan ikke diagnosticeres i en alm. blod- eller urin-prøve.

  • Underskud af næringsstoffer kan være så fremskredne og man kan nå at udvikle dårligt helbred inden disse niveaeur af manglende næringsstoffer ses i blodet.

  • Et eksempel på hvor meget hår kan fortælle er Egtvedpigen hvor håret blev analyseret for at finde frem til hendes dna..

 

 

Hvorfor tester man for mineraler?

Spormineraler er essentielle for mange metaboliske funktioner igennem alle faser af ens liv. Her nogle eksempler :

 

Zink:

Zink stimulerer immunsystemet (stabilisator for cellemembranerne) og stofskiftet af protein og kulhydrat. Zink har betydning for muskelvæksten. Zink styrer insulinproduktionen og er medvirkende til omsætningen af keratin, som er af betydning for hud, hår og negle. Zink hjælper også til ved sårheling.

 

Zinkmangel kan ytre sig i svækket immunforsvar, stofsskifte- og vækstforstyrrelser, hårtab, hudirritationer og langsom sårheling, forstyrrelse af smags- og lugtesansen, såvel som psyken (anoreksi, fødselsdepression, hukommelses- og koncentrationsproblemer).

 

Overforsyning kan føre til mave-/tarmproblemer, blodmangel og svækkelse af immunforsvaret.

 

Magnesium:

Magnesium indgår i omkring 300 enzymer og er vigtig for stofskiftet. Det har overordentlig stor betydning for funktion af muskler, nerver, knogler, tænder og bindevæv. Det er desuden medvirkende til blodets evne til at kunne størkne.

Mangel på magnesium kan føre til svimmelhed, bevidstløshed, uro og sitren, hjerte- kredsløbsforstyrrelser, vægttab, koncentrations- og hukommelsesproblemer, muskelkramper og tab af koordineringsevnen.

Hos raske mennesker er overdosering af magnesium uskadelig.

 

Silicium:

Silicium er af betydning for blodkarrenes elasticitet og styrke. Det influerer på hårets og neglenes vækst og på immunforsvaret.

Siliciummangel kan medføre svækkelse af knoglevævet, tandkødsbetændelse, caries og hårtab.

Der kendes ikke nogen skadelig virkning hos mennesker ved overforsyning,  udover i tilfælde af porøse ”silikoneimplantater”.

 

 
Hvordan klippes håret til en hårmineralanalyse?

Generelt er det vigtigt for hårmineralanalysens pålidelighed, at prøvetagningen udføres korrekt. 

Det er i alle tilfælde nødvendigt med et tilstrækkelig stort prøvemateriale d.v.s. mindst 0,25 g.

 

Brug en ren saks. Brug kun den originale plasticpose og husk at påføre navn på plastikposen.

 

 

Hvor hurtigt får jeg svar?

Når vi har modtaget din hårprøve samt betaling vil der gå ca. 10 arbejdsdage.

 

 
Hvad kan være skyld i mineral ubalance?
Her kan der være mange faktorer I spil.

 

Stress – både fysisk og psykisk stress kan være med til at dræne kroppen for næringsstoffer samt påvirke optagelsen heraf.

 

Kost – hvis du spiser meget raffineret og forarbejdet mad og drikker meget alcohol kan det resulterer I en kemisk ubalance. Selv en sund diæt som er fattig på nærringstoffer kan også resulterer I et underskud.

 

Forurening – Vi bliver konstant udsat for giftstoffer f.eks. fra cigaretter (cadmium), hårfarvning (bly), hydrogeneret olier (nikkel), deodoranter (aluminum), tandfyldninger (kviksølv & cadmium), køkkengrej med kobber og aluminum og bly-baseret kosmetik. At blive udsat for disse giftstoffer akut eller langvarigt kan kreere ubalancer I vores krop.

 

Kosttilskud -  bruger man kosttilskud inkorrekt kan dette også resulterer i en biokemisk ubalance.

 

 

Skal man bruge en behandler?

Rapporten som vi fremsender er meget fyldestgørende og inkluderer behandlingsforslag.

 

Bruger du en behandler bliver analysetesten sendt til behandleren, som sammenholder analysesvaret med den pågældende person og gennemgår det detaljereret og i tæt dialog med dig.

 

Behandlereren vil kunne tilbyde et forløb hvor man bliver fulgt for at sikre at balancen bliver genoprettet.

 

 

Er hårmineralanalyse en anerkendt metode?

Ja, en hårmineral analyse er en anerkendt metode til at afdække ens mineralbalance samt niveauer af tungmetaller.

Analyserne har været brugt i Danmark i mere end 30 år.

Kan man udlede noget om ens vitamin status i en hårmineralanalyse?

 

Mineraler interagerer ikke kun med hinanden, men også med vitaminer, proteiner, kulhydrater og fedtstoffer.

 

Mineraler påvirker hver af disse faktorer, og de påvirker ligeledes din mineralstatus. Mineraler virker som enzym aktivatorer, og vitaminer er synergistiske med mineraler som co enzymer. Det er yderst sjældent, at en mineralforstyrrelse udvikler sig uden en tilsvarende forstyrrelse i det eller de synergistiske vitamin (er). Det er også sjældent, at en forstyrrelse i anvendelsen eller aktiviteten af ​​et vitamin forekommer uden at påvirke et synergistisk mineral (er).

 

C-vitamin påvirker for eksempel jernabsorption og reducerer kobberretention. Bor og jern påvirker statusen for vitamin B2. Vitamin B2 påvirker forholdet mellem calcium og magnesium. Vitamin B1 forbedrer natriumretentionen, B12 forbedrer jern- og koboltabsorptionen, og vitamin A forbedrer udnyttelsen af ​​zink, mens antagoniserende vitaminer D og E.

 

Proteinindtag påvirker zinkstatus mv. Derfor vurderer mineraltilstanden gode indicier af vitaminstatus og krav. Fortsat forskning på sporelementer indebærer anerkendelse af mange synergistiske og antagonistiske sammenhænge mellem mineraler og vitaminer.

 

 

 

 

 
bottom of page